Billigstlån.com forbrukslån Lån uten sikkerhet med betalingsanmerkning

Lån uten sikkerhet med betalingsanmerkning

Lån uten sikkerhet med betalingsanmerkning post thumbnail image

Ønsker du deg lån, men har betalingsanmerkning? Det kan være mulig å få lån uten sikkerhet selv om du har anmerkning, men det er noen ting du bør ta tak i først og la oss gå igjennom litt grunnleggende ting, som hva et lån uten sikkerhet er.

Et lån uten sikkerhet, hva er det?

Lån uten sikkerhet betyr at du ikke trenger å stille med noen form for sikkerhet for å få dette lånet. Bankene tar dermed større risiko ved å låne ut penger og vil derfor også ha høyere renter enn sikrede lån som for eksempel boliglån, billån og båtlån. Lån uten sikkerhet kan være: forbrukslån, refinansieringslån, kredittkortlån, smålån og mikrolån. Alle disse lånene er forskjellige og brukes til ulike formål.

Kredittkort

Et kredittkort er et betalingskort du kan søke om. Kredittkortet kan brukes i de fleste butikker, restauranter, hoteller, bensinstasjoner, ja altså nesten overalt hvor du kan bruke et debetkort. Kredittkortene er forskjellig så det kan være smart å ha kredittkort til ulike formål.

Kortene kan gi deg rabatter på for eksempel reiser, drivstoff, og klær, men også mye mer. Noen av kortene gir deg en kredittgrense på hele 150 000 kr, men det kommer an på din inntekt og andre faktorer. Mange kort har ulike betingelser og ulike satser på renter og gebyrer. Det er smart å lese om de ulike kredittkortene før du søker.

Forbrukslån

Et forbrukslån er et usikret lån som ikke krever at du bruker pengene til et spesielt formål. Med et forbrukslån kan du låne inntil 600 000 kr, avhengig av spesielt inntekt, alder og gjeld fra før. Lånet kan nedbetales på maksimalt fem år.

Refinansieringslån

Dette er et lån du kan bruke til å refinansiere andre lån. Har du for eksempel mye kredittkortgjeld, forbrukslån eller smålån er det lurt å samle dette inn i ett større lån for å få bedre rentevilkår og dermed sparer du store summer. Dette lånet er til et bestemt formål, altså å betale ut nåværende gjeld og kan ikke brukes til annet.

Smålån/Mikrolån

Et smålån eller mikrolån er som navnet tilsier små lån som kan brukes til det du måtte ønske. Er du i en kortvarig knipe og trenger små summer raskt, kan dette hjelpe deg i situasjonen. Disse lånene har de høyeste rentene og krever ofte en rask tilbakebetaling.

Fellestrekk for lån uten sikkerhet

De har alle sammen ulike betingelser avhengig av type lån og hvilken bank du søker hos. Felles for alle disse lånene er at de helst ikke ønsker å låne ut til kunder som har gamle eller nye anmerkninger og pågående inkassosaker. Så hva gjør du om du har anmerkning eller inkassosaker?

Betalingsanmerkning

Slike anmerkninger vil du få om du har glemt eller bevisst valgt å ikke betale en faktura lenge etter forfall. Når en faktura kommer så har du ofte 14 dager på deg til å betale denne. Klarer du ikke betale innen 14 dager vil det komme en purring. Noen firmaer sender inkassovarsel med det samme. Dette er opp til hver enkelt bedrift. Som regel får du to uker på deg etter purringen til å betale opprinnelig beløp pluss purrebeløp før inkassokravet kommer.

Om du ikke betaler innen inkassokravets forfall heller, får du en anmerkning. Dette registreres i gjeldsregisteret og vil komme opp på din profil under en kredittvurdering. Kredittvurdering er noe alle banker utfører før de gir ut lån til kunder.

Hva kan du gjøre om du har anmerkning?

Har du betalingsanmerkninger bør du undersøke når disse kom og hvilken bank eller bedrift som ga deg anmerkningen. Om du ønsker lån uten sikkerhet må anmerkningene bli fjernet og det blir de om du betaler inn skyldige beløp. Når det skyldige beløpet et betalt vil som regel betalingsanmerkningen bli fjernet automatisk. I noen tilfeller går dette ikke raskt nok og det kan da være lurt å ta kontakt med de du har skyldt penger og kredittvurderingsselskapene for å få fjernet anmerkningen.

Related Post

Lån uten sikkerhet til bedrifterLån uten sikkerhet til bedrifter

Hvis du har en bedrift er det mye skjulte kostnader som følger. Kanskje har du også startet nylig, og hjulene har ikke begynt å rulle enda. Du trenger ekstra penger for å bygge businessen din videre, men har det ikke. Og du har heller ikke noen eiendeler som du kan ta opp lån med sikkerhet i. Derfor kan et lån uten sikkerhet være midt i blinken for deg.

Hva er et lån uten sikkerhet?

Det er to hovedmetoder å ta opp lån på. Du kan gjøre det med- og uten sikkerhet. Hvis lånet er stort, som det ofte er ved et lån for bedrifter, så krever banken ofte et lån med sikkerhet. Et lån med sikkerhet er rett og slett at du setter for eksempel boligen din som sikkerhet.

På denne måten kan banken pantsette boligen din, hvis du ikke får betalt. Renten er ofte høyere på et slikt lån uten sikkerhet, fordi banken tar en større sjanse ved å ha deg som låntaker. Et lån til bedrift uten sikkerhet er så og si det samme som et forbrukslån for bedriften.

Er det noen krav for å få lån uten sikkerhet til bedrift?

Skal banken kunne gi deg et lån må du oppfylle visse krav. Dette er bankens minimumskrav for å kunne gi ut lån. Det går på alder, inntekt, nasjonalitet og din tidligere betalingshistorikk.

Alder

  • Søkeren må være over 18 år, noen banker krever 23-25 år.

Inntekt

  • Søker må ha fast inntekt for å bli vurdert. Som regel er minstekravet på 120.000,- NOK, men dette varierer fra bank til bank. Jo mer du tjener, jo bedre lån kan du få.

Betalingshistorikk

  • Hvis du har betalingsanmerkninger og inkasso vil du få avslag av de aller fleste banker. Dette er fordi banken anser deg som en risiko å låne til.

Nasjonalitet

  • Du må være norsk statsborger for å få innvilget lånesøknad hos norske banker, eller du må ha bodd i Norge i tre år.

Hvor mye kan jeg låne usikret?

Den maksimale summen en bedrift for lån uten sikkerhet er 600.000,- NOK. Lånet må også betales tilbake i løpet av 5 år. Disse lånene er som regel best hvis bedriften din trenger penger til utstyr eller småting for å komme i gang med selskapet. Den største fordelen er at kravene for å få innvilget lånesøknad er overkommelige, og du får lånet ditt raskt. Ulempen kontra et sikret lån er at usikrede lån ofte har høyere rente, og dermed koster mer.

Hva er kostnadene?

Kostnadene på et lån uten sikkerhet kan variere stort fra bank til bank. De høyeste effektive rentene kan ligger på rundt 20%, mens de laveste ligger på rundt 5%. Renten kommer som regel an på lånesummen du skal låne. Jo høyere lånet er, jo lavere rente får du. Din kredittscore og betalingsevne vil også bli vurdert, og teller mot renten du får. Jo bedre kredittscore, jo bedre rente.

Lån uten sikkerhet til bedrift = personlig forbrukslån

Dette er veldig viktig å huske på. Hvis du tar et lån uten sikkerhet for bedriften din, så vil lånet være på deg. Det er du som privatperson som bli kredittvurdert, og du står ansvarlig for å betale tilbake pengene. Har du et enkeltpersons foretak går dette smertefritt. Hvis du ønsker et lån til AS kan du gjøre det på to måter:

Låne pengene til selskapet

  • Skal du gå frem på denne måten må det foreligge en låneavtale mellom deg som utlåner og selskapet som låntaker. Avtalen må også inkludere rentebetingelsene. Vanligvis settes renten likt som lånet du som privatperson har fått. Dette gjør det enklere rent regnskapsmessig.

Forhøye aksjekapitalen

  • Du kan forhøye aksjekapitalen til selskapet. Skal du gjøre dette må du følge retningslinjene for nytegning av aksjer. Kapitalforhøyelsen må også meldes inn i foretaksregisteret.

Hvordan skaffer jeg det beste tilbudet?

Noe som kan gjøre det lettere å søke lån er å bruke en sammenligningstjeneste også kalt lånemegler. Det finnes flere ulike lånemeglere og noen av dem er: Lendo, Motty eller Axo Finans.

Disse lånemeglerne tar søknaden du sender inn og sender de videre til alle sine samarbeidsbanker. Dette gjør så du slipper å sende mer enn en søknad og du lar bankene konkurrere om deg og ikke omvendt. Du får tilbud fra de ulike bankene som ønsker å gi deg lån, kan du sammenligne renter, avgifter og gebyrer for å finne det rimeligste. Når du har valgt hvilket lån du ønsker er det bare å skrive under avtaledokumentene.

Hvor fort får jeg pengene?

Fra du har undertegnet papirene vil det ofte bare ta mellom 1-3 dager før du har pengene på konto. Når pengene er på kontoen din er det bare å bruke de som du ønsker, men husk at dette ikke er dine penger. Dette er penger du låner og som skal betales tilbake innen fristen som ofte er på 5 år for forbrukslån.

Forbruksgjeld: slik ble jeg kvitt betalingsproblemeneForbruksgjeld: slik ble jeg kvitt betalingsproblemene

Nå har jeg nylig lest at flere og flere nordmenn har havnet i betalingsuføre som følge av (uforsvarlig bruk av) forbrukslån og kredittkort, noe jeg selv kjenner meg godt igjen i. Da jeg tok mitt første forbrukslån i en alder av 20 hadde jeg ikke sett for meg at veien for å bli kvitt inkassokravene skulle være så kronglete og lang. Nå er jeg, i en alder av 26 år, ferdig med inkassokrav og bunnløs gjeld. I retrospekt har jeg forstått at ting kunne ha blitt gjort mye enklere, men jeg satt ikke på nok kunnskap da jeg først skulle kvitte meg med forbruksgjelden.

Derfor skriver jeg denne artikkelen.

Betalingsanmerkninger og nytt lån

I og med at jeg ikke begynte å forstå alvoret før jeg hadde både én og to betalingsanmerkninger, var veien svært lang for mitt vedkommende. Etter å ha søkt på «refinansieringslån», som i bunn og grunn er en samling av alle smålånene dine gitt med forbrukslånsbetingelser, fant jeg frem til flere norske banker som var villig til å tilby dette. Det jeg fant ut var at de aller fleste banker som tilbyr forbrukslån vil også være villig til å samle lånene dine og gi deg «en ny sjanse» gjennom en fornuftig betalingsplan. Et utmerket utgangspunkt er nettsiden www.billigeforbrukslån.no som lister de fleste tilbydere av lån på en plass med rentene som bankene opererer med.

Helt til de finner ut at du har betalingsanmerkninger. Det fantes banker som sa at de kunne hjelpe meg med å finne en løsning, men felles for dem alle var at de krevde kausjonist. Jeg ble riktignok kvitt all forbruksgjeld sommeren 2013 og har i ettertid hørt at bankene har blitt litt snillere på kravene, så det er nok absolutt verdt å søke. Det å forholde seg til ett lån med en nedbetalingsplan fremfor et titalls forskjellige inkassobyråer er ikke bare mer behagelig, men også betraktelig billigere.

Betalingsanmerkningene forsvinner for øvrig ikke av seg selv før regningene er betalt. Jeg trodde at det fantes en «anmerkninger slettes etter X antall år»-løsning, men etter å ha tatt kontakt med Lindorff fikk jeg et blankt avslag på denne teorien.

Hvilke tiltak kan og bør gjøres?

Først av alt bør du lage et budsjett, rams opp alt av saker – sammen med lønnslipper, bekreftelser på utgifter slik som husleie og kontoutskrifter og send det inn til kreditorene (altså de du skylder penger). Vær åpen og ærlig på at du kanskje ikke har vært den beste til å betale for deg, men at du nå ønsker å ordne opp i livet ditt og betale ned alt av lån. Be om et godt tilbud. Da jeg gjorde dette opplevde jeg kreditorene som svært samarbeidsvillige. Noen fryste renten, andre ga meg «rabatt» i form av flere tusen kroner i fratrekk på kravene mine mens andre igjen fjernet alt av purringer såfremt jeg begynte å betale i tide. Jo mindre krav og gunstige betingelser du har, desto større sannsynlighet er det for at nye banker ønsker deg som kunde. Dette er en prosedyre du kanskje gjenkjenner fra TV3-serien «Luksusfellen».

Deretter bør du ta kontakt med forskjellige forbrukslånsbanker og høre hvilke løsninger de har for deg. Skal du ha noen som helst sjanse til å få et positivt svar skal du først skaffe en totaloversikt over hvilke beløp du skylder til hvilke banker/bedrifter. Deretter skal du legge alle kortene på bordet og være ærlig når du sender inn lånesøknaden. Det er viktig at du er et hundre prosent ærlig om dine personlige økonomiske vanskeligheter slik at de kan hjelpe deg. Alternativt kan du søke hos andre forbruklånbanker og høre om de kan tilby en vesentlig lavere rente på din kredittkort og forbrukslångjeld.

Det siste alternativet du har vil være å ta opp lån hos familie eller venner. Jeg vet at det er noe som sitter langt inne hos folk da det å havne i betalingsproblemer ofte forbindes med skam hos nordmenn. Men sitter du såpass dypt i det at verken de finansielle institusjonene eller kreditorene ønsker å hjelpe deg noe særlig, så er det veldig smart å se på alternative løsninger.

Avslutningsvis kan jeg love deg at det å ta opp telefonen og få ned kravene hos inkassobyråene er alfa & omega før du går til banken og hører om de har et refinansieringslån til deg. Hadde ikke jeg fått ned renten på de kravene før jeg tok kontakt med bankene, så ville jeg etter all sannsynlighet slitt med å betjene lånene mine langt ut i 2015. Det viktigste er at man må ønske det selv. Ta ansvar og faktisk kjenne at det svir litt. Det er da resultatene kommer.

Som et siste punkt kan jeg legge til at du bør se om du kan få tak i noen nye og alternative inntektskilder. Skaff deg en ekstrajobb og kutt på utgifter. Ting som å kutte eller skjære ned på tobakk og alkohol er åpenbare tiltak som bør settes i gang for å få økonomien til å bedres. Viljestyrken er faktisk helt elementær hvis du faktisk sitter inne med et brennende ønske om å bli kvitt forbruksgjelden.

Søk forbrukslån uten sikkerhet med denne gratistjenesten og motta flere svarSøk forbrukslån uten sikkerhet med denne gratistjenesten og motta flere svar

Et forbrukslån er et usikret lån, hvor bankene ikke tar pant i en personlig eiendom, eller eiendel. Dette fører til en større risiko for banken, og kompenseres med høyere rente. Når du skal søke lån til forbruk, er det flere ting som er viktig å tenke over. For eksempel hvor mye du har mulighet til å betale. Siden denne typen lån har høyere rente, er det lønnsomt å nedbetale så raskt som mulig. Slik unngår du å betale dyre renter over en lengre periode. Med de nye reglene, kan ikke bankene tilby nedbetaling på usikret gjeld på mer enn fem år. Dette med mindre det gjelder refinansiering.

Gjeldsregisteret

Gjeldsregisteret har gjort det enklere for banker å hente inn informasjon om usikret gjeld registrert på en person. Før var det mulig å ikke oppgi all gjeld ved opptak av nye lån, men det er ikke lenger en mulighet. Bankene henter automatisk inn informasjon om din registrerte gjeld. Både med og uten sikkerhet. Slik er det raskere og enklere å sende søknad om lån til forbruk. Du kan slik også få svar innen kort tid. Det finnes mange muligheter for å søke om lån uten sikkerhet. Bruk av anbudsside for å hente inn flere tilbud fra ulike banker er en fordel. Slik kan du enkelt kan finne det beste tilbudet.

Bruk av andbudssider

Når du bruker en anbudsside sendes samme lånesøknad til flere banker, og du får flere tilbud i retur. Hvor mange banker de ulike sidene samarbeider med varierer. De fleste samarbeider med mer enn ti ulike banker og lånetilbydere. Det er enkelt å benytte seg av en slik side. Du finner de på nett, og søknadene er rett fram. Du er her selv ansvarlig for å fylle inn hvor mye gjeld du har fra før, og hvordan denne er fordelt. Dette selv om bankene også henter inn denne informasjonen automatisk. Du må altså selv ha oversikt over din egen økonomiske situasjon, selv om mye foregår automatisk.

Anbudssider tilbyr også en lånekalkulator. Denne gjør det enkelt å se hvor mye du må betale på lånet i måneden. Denne viser også hvor mye totalkostnaden vil bli, med en bestemt rente. Har du et oversiktlig budsjett, er det enkelt å finne ut hvor mye lån du kan betjene. Du bør også ha en god buffer. Slik er du sikker på at du ikke ender opp med å ikke kunne betjene lånet, dersom noe skulle skje. Anbudssider er en tredjepart, og kun en formidler av ulike lånetilbud. Disse sidene er ikke ansvarlig for lånetilbudene du får. Det er bankene. Du kan også se på såkalte låneportaler som feks. lån hos billigeforbrukslån.no

Refinansiering

Har du flere små lån eller kredittkort, kan det være en god idé å samle disse til et større lån. Hvis du sørger for å få bedre betingelser med tanke på renter og nedbetalingstid, kan du spare mye penger. Når du refinansierer gjeld, tar du opp et nytt lån for å betjene den gamle gjelden. Forbrukslån brukes ofte til dette. Slik vil du kun ha én bank og én regning å forholde deg til. Dette vil samle utgiftene til en post, og du kan betale mer ned på lånet, med høyere avdrag hver måned.

 

Å samle flere lån til ett større er i de fleste tilfeller lønnsomt. Det finnes likevel flere fallgruver du bør se opp for. Har du bolig, kan du refinansiere boliglånet. Da får du lagt sammen dyr gjeld i dette. Dette kan være lønnsomt, men vær oppmerksom på at nedbetalingstid på boliglån er mye lenger enn på forbrukslån. Når du skal refinansiere boliglånet, sørg for at du får bedre rente. Da ender du ikke opp med å betale mer, enn du ville gjort uten refinansieringen. Det samme gjelder ved refinansiering av kredittkort og smålån. Hvis du ikke får kortere nedbetalingstid og bedre rente, risikerer du å betale mer.

  • Samle små lån og kreditter for bedre betingelser og lavere rente
  • Ved refinansiering av boliglån, sørg for å forhandle rente

Bruk av lån uten sikkerhet

Et forbrukslån er et lån du kan bruke til hva du selv ønsker og har behov for. Bankene stiller ingen krav til hvordan disse lånte pengene disponeres. Du kan bruke denne typen lån for å kjøpe møbler, eller pusse opp boligen. Mange bruker de for ferie, eller for å betale bil eller MC. Her lønner det seg definitivt å ta opp lån som er beregnet på kjøretøy, som bil eller MC lån. Disse har lavere rente. Selv om nedbetalingstiden kan være lenger, vil du i hovedsak ikke tape på å velge disse typer lån.

Det finnes enkelte tilfeller der banken ikke har lov til å låne ut penger. Det er for eksempel ikke lov å låne ut penger til bruk i pengespill eller nettcasino. Det er lagt inn en sperre på norske kredittkort, slik at transaksjoner til utenlandske spilltjenester blir stoppet. Reglene rundt utlån har blitt strengere de siste årene. Hovedregelen er at du ikke kan ha lån som overstiger fem ganger husstandens samlede inntekt. Du kan heller ikke låne mer enn at du kan takle en renteøkning på 5 % på samlet gjeld.

Renter og nedbetaling

Den totale kostnaden på lånet avhenger av totalt lånebeløp, rentekostnader og nedbetalingstid. For å finne det beste og rimeligste lånet, må du se på de to siste – renter og nedbetalingstid. Med høy rente over en lang periode, kan du ende opp med å betale tilbake mer enn opprinnelig lånebeløp. Det er ikke gunstig for andre enn bankene. Du bør derfor alltid sammenligne den effektive renten, samt nedbetalingstid, før du inngår en låneavtale. Undersøk den totale kostnaden av lånene, og hvor stort utslag noen hundre kroner ekstra i måneden utgjør.

Få flere tilbud

For å få flere tilbud, må du søke om lån flere steder. Du kan sende inn én og én søknad til alle aktuelle banker, eller benytte en sammenligningstjeneste. En anbudsside vil spare deg for tid, og gjør det enkelt å finne det beste tilbudet. Ved hjelp av gjeldsregisteret, er behandlingstiden for lånesøknader raskere. Når du sammenligner lån, må du se på den effektive renten, for å finne riktig totalkostnad. Refinansiering kan benyttes for å samle gjeld under ett lån. Slik kan du oppnå lavere renter, og bedre betingelser.