Billigstlån.com forbrukslån Lån uten sikkerhet med betalingsanmerkning

Lån uten sikkerhet med betalingsanmerkning

Lån uten sikkerhet med betalingsanmerkning post thumbnail image

Ønsker du deg lån, men har betalingsanmerkning? Det kan være mulig å få lån uten sikkerhet selv om du har anmerkning, men det er noen ting du bør ta tak i først og la oss gå igjennom litt grunnleggende ting, som hva et lån uten sikkerhet er.

Et lån uten sikkerhet, hva er det?

Lån uten sikkerhet betyr at du ikke trenger å stille med noen form for sikkerhet for å få dette lånet. Bankene tar dermed større risiko ved å låne ut penger og vil derfor også ha høyere renter enn sikrede lån som for eksempel boliglån, billån og båtlån. Lån uten sikkerhet kan være: forbrukslån, refinansieringslån, kredittkortlån, smålån og mikrolån. Alle disse lånene er forskjellige og brukes til ulike formål.

Kredittkort

Et kredittkort er et betalingskort du kan søke om. Kredittkortet kan brukes i de fleste butikker, restauranter, hoteller, bensinstasjoner, ja altså nesten overalt hvor du kan bruke et debetkort. Kredittkortene er forskjellig så det kan være smart å ha kredittkort til ulike formål.

Kortene kan gi deg rabatter på for eksempel reiser, drivstoff, og klær, men også mye mer. Noen av kortene gir deg en kredittgrense på hele 150 000 kr, men det kommer an på din inntekt og andre faktorer. Mange kort har ulike betingelser og ulike satser på renter og gebyrer. Det er smart å lese om de ulike kredittkortene før du søker.

Forbrukslån

Et forbrukslån er et usikret lån som ikke krever at du bruker pengene til et spesielt formål. Med et forbrukslån kan du låne inntil 600 000 kr, avhengig av spesielt inntekt, alder og gjeld fra før. Lånet kan nedbetales på maksimalt fem år.

Refinansieringslån

Dette er et lån du kan bruke til å refinansiere andre lån. Har du for eksempel mye kredittkortgjeld, forbrukslån eller smålån er det lurt å samle dette inn i ett større lån for å få bedre rentevilkår og dermed sparer du store summer. Dette lånet er til et bestemt formål, altså å betale ut nåværende gjeld og kan ikke brukes til annet.

Smålån/Mikrolån

Et smålån eller mikrolån er som navnet tilsier små lån som kan brukes til det du måtte ønske. Er du i en kortvarig knipe og trenger små summer raskt, kan dette hjelpe deg i situasjonen. Disse lånene har de høyeste rentene og krever ofte en rask tilbakebetaling.

Fellestrekk for lån uten sikkerhet

De har alle sammen ulike betingelser avhengig av type lån og hvilken bank du søker hos. Felles for alle disse lånene er at de helst ikke ønsker å låne ut til kunder som har gamle eller nye anmerkninger og pågående inkassosaker. Så hva gjør du om du har anmerkning eller inkassosaker?

Betalingsanmerkning

Slike anmerkninger vil du få om du har glemt eller bevisst valgt å ikke betale en faktura lenge etter forfall. Når en faktura kommer så har du ofte 14 dager på deg til å betale denne. Klarer du ikke betale innen 14 dager vil det komme en purring. Noen firmaer sender inkassovarsel med det samme. Dette er opp til hver enkelt bedrift. Som regel får du to uker på deg etter purringen til å betale opprinnelig beløp pluss purrebeløp før inkassokravet kommer.

Om du ikke betaler innen inkassokravets forfall heller, får du en anmerkning. Dette registreres i gjeldsregisteret og vil komme opp på din profil under en kredittvurdering. Kredittvurdering er noe alle banker utfører før de gir ut lån til kunder.

Hva kan du gjøre om du har anmerkning?

Har du betalingsanmerkninger bør du undersøke når disse kom og hvilken bank eller bedrift som ga deg anmerkningen. Om du ønsker lån uten sikkerhet må anmerkningene bli fjernet og det blir de om du betaler inn skyldige beløp. Når det skyldige beløpet et betalt vil som regel betalingsanmerkningen bli fjernet automatisk. I noen tilfeller går dette ikke raskt nok og det kan da være lurt å ta kontakt med de du har skyldt penger og kredittvurderingsselskapene for å få fjernet anmerkningen.

Related Post