Billigstlån.com forbrukslån Lån uten sikkerhet til bedrifter

Lån uten sikkerhet til bedrifter

Lån uten sikkerhet til bedrifter post thumbnail image

Hvis du har en bedrift er det mye skjulte kostnader som følger. Kanskje har du også startet nylig, og hjulene har ikke begynt å rulle enda. Du trenger ekstra penger for å bygge businessen din videre, men har det ikke. Og du har heller ikke noen eiendeler som du kan ta opp lån med sikkerhet i. Derfor kan et lån uten sikkerhet være midt i blinken for deg.

Hva er et lån uten sikkerhet?

Det er to hovedmetoder å ta opp lån på. Du kan gjøre det med- og uten sikkerhet. Hvis lånet er stort, som det ofte er ved et lån for bedrifter, så krever banken ofte et lån med sikkerhet. Et lån med sikkerhet er rett og slett at du setter for eksempel boligen din som sikkerhet.

På denne måten kan banken pantsette boligen din, hvis du ikke får betalt. Renten er ofte høyere på et slikt lån uten sikkerhet, fordi banken tar en større sjanse ved å ha deg som låntaker. Et lån til bedrift uten sikkerhet er så og si det samme som et forbrukslån for bedriften.

Er det noen krav for å få lån uten sikkerhet til bedrift?

Skal banken kunne gi deg et lån må du oppfylle visse krav. Dette er bankens minimumskrav for å kunne gi ut lån. Det går på alder, inntekt, nasjonalitet og din tidligere betalingshistorikk.

Alder

  • Søkeren må være over 18 år, noen banker krever 23-25 år.

Inntekt

  • Søker må ha fast inntekt for å bli vurdert. Som regel er minstekravet på 120.000,- NOK, men dette varierer fra bank til bank. Jo mer du tjener, jo bedre lån kan du få.

Betalingshistorikk

  • Hvis du har betalingsanmerkninger og inkasso vil du få avslag av de aller fleste banker. Dette er fordi banken anser deg som en risiko å låne til.

Nasjonalitet

  • Du må være norsk statsborger for å få innvilget lånesøknad hos norske banker, eller du må ha bodd i Norge i tre år.

Hvor mye kan jeg låne usikret?

Den maksimale summen en bedrift for lån uten sikkerhet er 600.000,- NOK. Lånet må også betales tilbake i løpet av 5 år. Disse lånene er som regel best hvis bedriften din trenger penger til utstyr eller småting for å komme i gang med selskapet. Den største fordelen er at kravene for å få innvilget lånesøknad er overkommelige, og du får lånet ditt raskt. Ulempen kontra et sikret lån er at usikrede lån ofte har høyere rente, og dermed koster mer.

Hva er kostnadene?

Kostnadene på et lån uten sikkerhet kan variere stort fra bank til bank. De høyeste effektive rentene kan ligger på rundt 20%, mens de laveste ligger på rundt 5%. Renten kommer som regel an på lånesummen du skal låne. Jo høyere lånet er, jo lavere rente får du. Din kredittscore og betalingsevne vil også bli vurdert, og teller mot renten du får. Jo bedre kredittscore, jo bedre rente.

Lån uten sikkerhet til bedrift = personlig forbrukslån

Dette er veldig viktig å huske på. Hvis du tar et lån uten sikkerhet for bedriften din, så vil lånet være på deg. Det er du som privatperson som bli kredittvurdert, og du står ansvarlig for å betale tilbake pengene. Har du et enkeltpersons foretak går dette smertefritt. Hvis du ønsker et lån til AS kan du gjøre det på to måter:

Låne pengene til selskapet

  • Skal du gå frem på denne måten må det foreligge en låneavtale mellom deg som utlåner og selskapet som låntaker. Avtalen må også inkludere rentebetingelsene. Vanligvis settes renten likt som lånet du som privatperson har fått. Dette gjør det enklere rent regnskapsmessig.

Forhøye aksjekapitalen

  • Du kan forhøye aksjekapitalen til selskapet. Skal du gjøre dette må du følge retningslinjene for nytegning av aksjer. Kapitalforhøyelsen må også meldes inn i foretaksregisteret.

Hvordan skaffer jeg det beste tilbudet?

Noe som kan gjøre det lettere å søke lån er å bruke en sammenligningstjeneste også kalt lånemegler. Det finnes flere ulike lånemeglere og noen av dem er: Lendo, Motty eller Axo Finans.

Disse lånemeglerne tar søknaden du sender inn og sender de videre til alle sine samarbeidsbanker. Dette gjør så du slipper å sende mer enn en søknad og du lar bankene konkurrere om deg og ikke omvendt. Du får tilbud fra de ulike bankene som ønsker å gi deg lån, kan du sammenligne renter, avgifter og gebyrer for å finne det rimeligste. Når du har valgt hvilket lån du ønsker er det bare å skrive under avtaledokumentene.

Hvor fort får jeg pengene?

Fra du har undertegnet papirene vil det ofte bare ta mellom 1-3 dager før du har pengene på konto. Når pengene er på kontoen din er det bare å bruke de som du ønsker, men husk at dette ikke er dine penger. Dette er penger du låner og som skal betales tilbake innen fristen som ofte er på 5 år for forbrukslån.

Related Post